Bas gitara

Program Bas gitara je idealna prilika za sve zaljubljenike u ovaj instrument da svoje veštine unaprede i steknu nove.

Bas gitara je nezamenjiv činilac dobre pesme, o čemu svedoči i mnoštvo legendarnih bas linija o kojima se decenijama govori.

Na Muzičkom institutu, ovaj program vode iskusni muzičari koji svakom polazniku prilaze na jedinstven i inventivan način kako bi što bolje i lakše ovladao bas gitarom.

Sjajan program za basiste koji to žele da postanu

U okviru ovog programa, koji se održava dva puta nedeljno, polaznici se od samog početka upoznaju sa instrumentom, uče o tome šta je bas gitara, koji su osnovni delovi, kakvi modeli postoje, kao i o ulozi bas gitare u muzici. 

Kroz program uvodne teorije, polaznici uče pravilno držanje i posturu, a zatim i prve tonove. Prateći spoj teorije i prakse, ulaze u magičan svet ovog instrumenta.

Dalje, napredniji polaznici ili oni koji su savladali osnove, uče skale, trozvuke, arpeđa, walking bas linije i drugo, sve uz praktične vežbe i primere radi unapređenja sviračkih sposobnosti. Takođe, kroz program se uče i različite tehnike sviranja, a sve u cilju potpunog osposobljavanja polaznika za samostalno sviranje kao i za nastup u bendu.