Video-produkcija

Pored programa Muzičke produkcije, polaznici Muzičkog instituta mogu da se usavršavaju i u video-produkciji, koja čini drugi deo medalje u procesu produciranja. Obožavate muzičke spotove i imate priču koju želite da predstavite ljubiteljima muzike? Program Video-produkcija je idealna početak za producenta koji želi da osvoji tržište audio-vizuelnih medija.

Stvarajte autorske muzičke spotove uz pomoć stručnjaka sa Muzičkog instituta

Program Video-produkcija namenjen je polaznicima koji se prirodno snalaze u montaži, koji slikom žele da izraze sebe i svoj pogled na svet, a zajedničko za svakog od naših polaznika je ogromna ljubav prema muzici.

Akcenat programa je na kreativnoj i praktičnoj strani, na ovom programu stičete znanje neophodno za proizvodnju kratkog video-spota kroz storyboarding, upravljanje kamerom, rasvetom i zvukom, sve do montiranja videa na softveru. Čitav proces prate iskusni predavači koji daju smernice i konstruktivne kritike kako bi rezultat bio na obostrano zadovoljstvo.

Plan i program:

Introduction to Video Production
Trajanje: 3x3 sata
Kurs je osnova za razumevanje procesa i tehnoloških uslova koji omogućavaju nastanak jednog filmskog ili televizijskog dela i upoznaje polaznika sa osnovnim principima nastanka video dela, zanimanjima i njihovom ulogom u kreiranju filma ili televizijske emisije.
Video Editing Design (Premiere)
Trajanje: 10x3 sata
Na Premiere kursu se izučavaju savremene metode video montaže. Radi se na projektima postprodukcije reklama i uvodnih špica u Adobe Premieru.
Special Effects Design (After Effects)
Trajanje: 15x3 sata
Na After Effects kursu se obrađuje animacija u Adobe programu After Effects, ali i kreiranje animiranih filmskih specijalnih efekata.
Video Postproduction
Trajanje: 2x3 sata
Kurs Video Postproduction će upoznati polaznike sa svim elementima proizvodnje video dela koji su u finalnoj fazi produkcije jednog filma ili televizijske emisije. Savladaćete profesionalno korišćenje softwarea kao što su Adobe Media Encoder, DaVinici Resolve i Adobe Dynamic Link, kao i najbolje način za stručnu upotrebu kompletnog Adobe paketa.