Moderno opremljen i multifunkcionalan prostor Muzičkog instituta

Mesto na kom se muzika stvara može da bude bilo gde – u školi, tokom izleta u prirodi ili u gradskom prevozu. Ipak, za adekvatan muzički razvoj i kreativno muziciranje potrebni su odgovarajući uslovi.

Moderan prostor, kvalitetni instrumenti i studio koji bi poželele i svetske zvezde. Muzički institut nudi upravo takav, moderno opremljen i u potpunosti funkcionalan prostor za vežbanje, sviranje i solo pevanje.

Na atraktivnim lokacijama, uz pomoć vrhunskih muzičara i pedagoga, polaznici u okviru programa imaju priliku da se upoznaju sa načinom rada u studiju, koristeći najbolje instrumente i uređaje.

Multimedijalni studio na atraktivnoj lokaciji

Polaznici Muzičkog instituta u okviru svojih programa imaju na raspolaganju potpuno opremljen, moderan i multifunkcionalan prostor za vežbanje i nastupe. U okviru prostora Instituta, polaznici mogu da koriste multimedijalni studio na dve lokacije u gradu.

Naši stručnjaci nude profesionalno miksovanje i mastering kao kombinaciju potrebnu za stvaranje idealne muzičke numere. Uz recording room, gde se snimljeni vokali i instrumentalni delovi miksuju u muzički aranžman, omogućeno je i snimanje u akustičnim i modernim uslovima koji garantuje kvalitet jedne pesme ili kompletnog muzičkog albuma.

Najkvalitetniji instrumenti i muzički uređaji

Kompletna postavka muzičkih instumenata i uređaja u Muzičkom institutu sačinjena je od najmodernije opreme najvišeg kvaliteta. Za polaznike programa Klavir tu su Yamaha klavijature, gitaristi mogu da vežbaju na električnim gitarama i Marshall pojačalima, akustični bubnjevi su tu za polaznike ovog programa, a pevači svoj glas čine boljim uz pomoć mikrofona Neumann U87.

Svi uređaji i instrumenti u multimedijalnom studiju su garant vrhunskog perfomansa i izvođenja muzike, bilo vokalno ili instrumentalno. Stvaranje dobre muzike u ovom okruženju je ono što se podrazumeva.

Snimljen audio materijal obrađuje su pomoću savremene miksete Tascam DM-4800 koja zbog svoje palete ekvilajzera i kompresora spada u red najtraženijih mikseta u muzičkom svetu. Miks signala stvara se pomoću kompresora UAD LA-2A i UAD 1176LN, koji muziku čine idealnom i bez ikakvih šumova.

Uređaj koji izdvaja studio Instituta je i mastering kompresor SPL Iron, koji polaznicima omogućava da dostignu prijatnu i melodičnu kompresiju u aranžiranju i produciranju muzike.