Muzička produkcija

Program Muzička produkcija je prava poslastica za sve muzičke sladokusce!

Tokom ovog programa, polaznici će usavršiti svoje veštine u radu sa digitalnom i analognom tehnikom u muzičkom studiju i naučiti šta je sve potrebno da bi se pesma producirala na pravi način.

Ukoliko obožavaš muziku, voliš da provodiš vreme u studiju i s tehnikom si na „ti”, onda je Muzička produkcija idealan program za tebe.

Sticanje produkcijskih veština u multimedijalnom studiju

Polaznici na ovom programu kreću od teorijskog i praktičnog uvođenja u korišćenje analogne i digitalne opreme za snimanje instrumenata i vokala (mikrofoni, mikrofonska predpojačala, konverteri, digitalni mikser, efekt procesori, kompresori, limiteri..).

Kao sjajna pogodnost izdvaja se mogućnost korišćenje studija – „gluve sobe”, a polaznici uče i kako da miksuju muzičke instrumente, što je jedan od najsloženijih procesa u muzičkoj produkciji.

U sklopu programa naučićete sve o elektroakustici, kao i kako da digitalno obradite signal. Polaznici stiču znanja o snimanju akustičnih instrumenata (gudačkih, duvačkih, udaraljke, bubnjevi), usnimavanju električnih instrumenata (električna gitara, bas, sintisajzeri i drugi digitalni instrumenti), snimanju vokala (vokalni solisti i grupe).

Na ovom programu savladaćete i kompletnu postavku mikrofona, trackinga i snimanje vokala u studiju. Polaznicima su na raspolaganju su programi Adobe Audition i Cubase.

Sve uređaje za snimanje obezbeđuje škola.